Hoffmann béles

Kipróbált, hagyományos receptek



Ez egy igazán kiadós, akár nyári melegben is készíthető süti. A recept szerint 8 tojás kell hozzá, de készíthető ötből is!

Hozzávalók:

12 dkg vaj vagy zsír, 35 dkg liszt, 2 csomag sütőpor, 7 dkg porcukor,

pici só és annyi tejföl, hogy könnyen nyújtható legyen. Ha jól

kidolgoztuk a tésztát, két lapot nyújtunk belőle.

 

Töltelék: 8 tojássárgája, 25 dkg cukor, 20 dkg darált dió, reszelt citromhéj, 8 tojás habbá vert fehérjéje, 1-2 evőkanál kakaó. 

A

hozzávalókat óvatosan összekeverjük, majd a tésztalapot megkenjük

lekvárral, megszórjuk 2 evőkanál prézlivel és erre simítjuk rá a

tölteléket, végül rátesszük a második lapot. Villával kicsit

megszúrkáljuk a tetejét.

Sütés kb 25 perc 180 fokon. A tetejét porcukorral szórjuk meg.

Tovább a blogra »