Kati szelet

 

Kipróbált, hagyományos receptek

Hozzávalók: 50

dkg liszt, 15 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 2 csomag sütőpor, 3

tojássárgája és annyi tej, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.

A

hozzávalókból először fakanállal, majd kézzel tésztát gyúrunk és három

részre osztjuk, 3 lapot nyújtunk belőlük, amiket külön-külön kisütünk.

Krém: Ha kisültek, az egyik lapot belemorzsoljuk 2 dl vaníliás tejbe, hozzákeverünk még 2 evőkanál kakaót és 1 dl rumot. 

Közben 10 dkg vajat kikeverünk 10 dkg porcukorral és hozzákeverjük a kakaós keverékhez.

A sütemény összeállítása: alulra kerül egy tésztalap, erre rákenjük a fenti kakaós krémet, erre jön a második tésztalap. 

A tetejére pedig  hab kerül: 3 tojásfehérjéből 20 dkg porcukorral gőz felett felvert hab.

Erre csokit reszelünk végül.

 

A hab elkészítése részletesen a habos linzernél található.

Tovább a blogra »