Kedvenc szelet

Kipróbált, hagyományos receptek

Kedvenc szelet

Ez a recept Mátészalkáról származik. Kicsit munkás, de mutatós és nagyon finom!

Hozzávalók:

40 dkg liszt, 2 csomag sütőpor, 12 dkg zsír (ez fontos!), 10 dkg

porcukor, 1 tojás, annyi tejföl, hogy könnyen nyújtható legyen. 

Fakanállal összeállítjuk a tésztát, majd kézzel kigyúrjuk. Három részre

osztjuk és lisztezett tepsi hátulján egymás után kisütjük a lapokat.

Krém:

20 dkg Rama margarint 15-20 dkg porcukorral habosra keverünk. 3,5 dl

tejet 2 evőkanál cukorral, 4 evőkanál liszttel és 1 tojással krémmé

főzünk. A krémet állandó keverés mellett kihűtjük és hozzáadjuk a

margarinkrémet, összekeverjük. A krémet elfelezzük. Egyik feléhez 2

evőkanál kakaót, 1 csomag vaníliás cukrot és 1 evőkanál rumot keverünk. A

másik feléhez pedig 2 evőkanál baracklekvárt.

Ezután

összeállítjuk a sütit: az alsó lapra kenjük a kakaós krémet, erre jön

egy tésztalap, majd a lekváros krém és végül a 3. tésztalap. A tetejére

csokimáz kerül és meg lehet szórni kókuszreszelékkel is.

Tovább a blogra »