Kipróbált, hagyományos receptek
Anyu húsvétra mindig ezt a süteményt is megsüti, e mellé persze még kell egy sósat is készíteni!
Eléggé munkás, mert először kell két barna lapot, majd egy sárga piskóta tésztát sütni és ezeket főtt krémmel összeragasztani, a tetejére pedig csokimázat tenni.
Díjnyertes sütemény
Hozzávalók:
2 barna laphoz : 25 dkg sima liszt, 6 dkg zsír, 8 dkg porcukor, 1 tojás, 1 csomag szalalkáli kevés tejben feloldva, 2 evőkanál kakaó, pici só.
Összeállítjuk a tésztát, ketté vesszük, két lapot nyújtunk belőlük és a tepsi hátoldalán egymás után kisütjük őket.
sárga piskóta tészta: 4 tojássárgája, 4 tojásfehérje habbá verve, 5 evőkanál rétesliszt, 1 evőkanál citromlé, 5 evőkanál cukor, 1 csomag sütőpor, reszelt citromhéj, pici só.
Az összetevőkből hagyományos piskóta tésztát sütünk.
Krém: 20 dkg Rama margarint kikeverünk 20 dkg porcukorral.
3 dl tejet és 3 evőkanál réteslisztet krémmé főzünk, ha kihűlt hozzákeverjük a margarinos krémhez és hozzáadunk 2 evőkanál rumot.
A sütemény összeállítása: alulra kerül egy barna lap, ezt megkenjük baracklekvárral, erre jön a főtt krém fele, majd a sárga piskóta lap. Ezt is megkenjük baracklekvárral, majd a főtt krém másik felét rákenjük, erre pedig a második barna lap jön. A tetejére csokimáz kerül.