hétvége

 



hétvége…











Nekem új volt ez a szám és mivel szeretem Chris Reat, természetesen tetszik is. (A szöveg nem túl bonyolult…, nem is másoltam ki.)



A hétvége projekt készítésekkel telt. Ötödikben szinte minden tárgyból kérnek ilyen egész családot megmozgató feladatokat. Angolból a téma a kedvenc állat volt, ebből mutatok egy oldalt. Próbálok segíteni benne, de úgy, hogy  én ne csináljak benne semmit, így viszont sok időbe telik……





A másik projekt természetismeretből már szerencsére kapcsolódott a karácsonyi készületekhez, ugyanis őszi termést, gyümölcsöt tartalmazó sütit lehetett csinálni ( azért írom hogy lehetett, mert ezek nem kötelezőek, csak nagyban befolyásolják a félévi jegyet!), fényképes dokumentáció és sütemény szükséges az ötöshöz.



Két sütivel neveztünk, az egyik a Nők lapja adventi számában volt, egyszerű és sütés nélkül készíthető:







ZSERBÓBONBON


Hozzávalók:


15 dkg aszalt sárgabarack, beáztatás után pépesre darálva


15 dkg darált dió


2 evőkanál narancslé


2 evőkanál porcukor


Baracklekvár, amennyit felvesz a massza


A fenti összetevőkből kis golyókat formázunk, majd hideg helyen hagyjuk megdermedni. Ezután fogpiszkálóra tűzve olvasztott csokiba mártjuk, majd díszítjük.


Csokibevonathoz: 10 dkg étcsoki és 6 dkg vaj







A másik kicsit átalakítva egy Oetkeres füzetkéből való:



MARCIPÁNOS – ALMÁS SÜTI



60 dkg reszelt alma


5 dkg marcipán


20 dkg vaj


15 dkg porcukor


3 tojás


30 dkg liszt


1 csomag sütőpor


1 teáskanál fahéj


10 dkg reszelt étcsoki




Csokimáz a tetejére: 10 dkg étcsoki 1 dl tejszínnel megolvasztva


A hozzávalókból egy egyszerű kevert tésztát kell összeállítani, és ha kihűlt csoki máz kerül a tetejére. A reszelt alma miatt nem szárad ki olyan hamar.








Nem lehet leállni a teafilter tasakokból készített csillagokkal, ezek az Aldiból származó herbateákból készültek, illetve a bal felső sarokban lévő egy keresztszemes hópehely, amit kivágtam és filcre varrtam rá, így felfüggeszthető ( a Praktika novemberi számában van a minta).


Címkék: , ,
Tovább a blogra »