füveskönyv

Orosz krémes

  Ez egy elegáns, szalalkálival készülő négylapos sütemény. Érdemes 1-2 nappal korábban elkészíteni, hogy megpuhuljon és könnyen szeletelhető legyen a vendégfogadásra. Orosz krémes   Hozzávalók: 7 dkg zsír, 7 dkg porcukor, 1 tojás, 1 csomag Dr Oetker szalalkáli (15 gr), 40 dkg sima liszt és kb 1-1,5 dl tej Elkészítése: A szalalkálit kb fél dl… Tovább »

Borzas túrós

  Ez a recept azért jó, mert nem kell tésztát nyújtani, de mégis van tölteléke, mint egy “komoly” süteménynek!  Borzas túrós Tészta hozzávalói: 40 dkg liszt, 1 tojássárgája, 15 dkg porcukor, 1 csomag Rama margarin (25 dkg), 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál kakaó   Töltelék hozzávalói: fél kg túró, 3 tojássárgája,… Tovább »

Omlós pogácsa / Sajtos rúd

  Kipróbált, hagyományos receptek Ugyanazokból az összetevőkből készül mindkét süti, csak a végén kell másképpen manőverezni. Omlós pogácsa Hozzávalók: 56 dkg sima liszt                   1 csomag  Rama margarin (25 dkg)                    5 dkg élesztő                    2 dl sűrű tejföl                    1 tojás                     pici só Elkészítés : Az élesztőt kevés cukrozott langyos tejben felfuttatjuk. A margarint a tejföllel kikeverjük,… Tovább »

Kipróbált, hagyományos receptek 2.

 Ez most egy egyszerűbb, kevert tésztás sütemény, egyik nagynéném receptje, klasszikus főtt krémmel, a tetején csokimázzal és kókuszreszelékkel. Ezt még én is meg szoktam sütni, nagyon kiadós, jó vendégváró süti.   Nanuk – szelet       20 dkg réteslisztet összekeverünk 10 dkg darált dióval és 1 csomag sütőporral.   4 tojás sárgáját szétválasztunk a… Tovább »

kipróbált, hagyományos receptek 1.

  Kipróbált, hagyományos sütemények Anyuéknál az a szokás, hogy minden hétvégén van valamilyen sütemény, méghozzá sokszor egészen „munkás” sütik ezek. Én sajnos nem vagyok nagy konyhaművész, többnyire gyors kavart tésztákat készítek, amik aztán aznap délután el is fogynak. Ezeket viszont úgy gondolom érdemes  közreadni, hisz több mint 40 éve gyűjti őket anyu és többnyire az… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!