Kipróbált, hagyományos receptek
Hozzávalók: 50
dkg liszt, 15 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 2 csomag sütőpor, 3
tojássárgája és annyi tej, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
A
hozzávalókból először fakanállal, majd kézzel tésztát gyúrunk és három
részre osztjuk, 3 lapot nyújtunk belőlük, amiket külön-külön kisütünk.
Krém: Ha kisültek, az egyik lapot belemorzsoljuk 2 dl vaníliás tejbe, hozzákeverünk még 2 evőkanál kakaót és 1 dl rumot.
Közben 10 dkg vajat kikeverünk 10 dkg porcukorral és hozzákeverjük a kakaós keverékhez.
A sütemény összeállítása: alulra kerül egy tésztalap, erre rákenjük a fenti kakaós krémet, erre jön a második tésztalap.
A tetejére pedig hab kerül: 3 tojásfehérjéből 20 dkg porcukorral gőz felett felvert hab.
Erre csokit reszelünk végül.
A hab elkészítése részletesen a habos linzernél található.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: