Kipróbált, hagyományos receptek
Kedvenc szelet
Ez a recept Mátészalkáról származik. Kicsit munkás, de mutatós és nagyon finom!
Hozzávalók:
40 dkg liszt, 2 csomag sütőpor, 12 dkg zsír (ez fontos!), 10 dkg
porcukor, 1 tojás, annyi tejföl, hogy könnyen nyújtható legyen.
Fakanállal összeállítjuk a tésztát, majd kézzel kigyúrjuk. Három részre
osztjuk és lisztezett tepsi hátulján egymás után kisütjük a lapokat.
Krém:
20 dkg Rama margarint 15-20 dkg porcukorral habosra keverünk. 3,5 dl
tejet 2 evőkanál cukorral, 4 evőkanál liszttel és 1 tojással krémmé
főzünk. A krémet állandó keverés mellett kihűtjük és hozzáadjuk a
margarinkrémet, összekeverjük. A krémet elfelezzük. Egyik feléhez 2
evőkanál kakaót, 1 csomag vaníliás cukrot és 1 evőkanál rumot keverünk. A
másik feléhez pedig 2 evőkanál baracklekvárt.
Ezután
összeállítjuk a sütit: az alsó lapra kenjük a kakaós krémet, erre jön
egy tésztalap, majd a lekváros krém és végül a 3. tésztalap. A tetejére
csokimáz kerül és meg lehet szórni kókuszreszelékkel is.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: