füveskönyv

Diós-mákos tekercs

Ez egy hibrid változata a bejglinek, mivel élesztő és sütőpor is kell hozzá.

 Diós-mákos tekercs

Hozzávalók: 60 dkg sima liszt, 5 dkg élesztő, 2 tojás sárgája, 18 dkg Rama margarin, 6 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 pohár 20%-s tejföl (2*2 dl), pici só, 1 csomag sütőpor, 1 evőkanál rum

A hozzávalókból tésztát gyúrunk,  majd 3 cipóban meleg helyen kelesztjük. Ezután kinyújtjuk, diós és/vagy mákos töltelékkel töltjük, feltekerjük, a tetejét tojássárgájával megkenjük. Sütés előtt még a tepsiben kb 1 órát pihentetjük. 3 tekercs lesz belőle, ami belefér 1 gáztepsibe.

füveskönyv

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Jega says:

    Karácsonyra is ezt sütöm, mert szeretem, ha van tésztája is. A bejgli émelyítő a sok tölteléktől, és más a tésztája is.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!