füveskönyv

Omlós pogácsa / Sajtos rúd

 


Kipróbált, hagyományos receptek




Ugyanazokból az összetevőkből készül mindkét süti, csak a végén kell másképpen manőverezni.





Omlós pogácsa







Hozzávalók: 56 dkg sima liszt


                  1 csomag  Rama margarin (25 dkg)


                   5 dkg élesztő


                   2 dl sűrű tejföl


                   1 tojás


                    pici só





Elkészítés : Az élesztőt kevés cukrozott langyos tejben felfuttatjuk. A margarint a tejföllel kikeverjük, hozzáadjuk a tojást, majd a fele lisztet és a felfuttatott élesztőt. A maradék lisztet apránként adjuk hozzá, végül kézzel gyúrjuk tovább. Egy idő után lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk, összehajtjuk majd újból kinyújtjuk, amíg hólyagos nem lesz. Ezután letakarva fél órát meleg helyen kelesztjük, majd kb hüvelykujjnyi vastagra nyújtjuk, késsel keresztben bevagdossuk, hogy rácsos legyen a teteje, esetleg tojással megkenjük és pogácsa méretűre szaggatjuk. Egy nagy tepsivel lesz, kb 1 órát kelesztjük még a tepsiben és csak ezután sütjük. Sütés kb 200 fokon fél órát.






Sajtos rúd esetén vékonyabbra nyújtjuk a tésztát. A tetejét megkenjük tojással, és megszórjuk 10 dkg reszelt sajttal. Derelyevágóval vágunk belőle csíkokat. Mivel vékonyabbra nyújtottuk, így két tepsi lesz belőle.


Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. nagymami says:

    Hú, de jól néz ki! Én is így készítem csak nem margarinnal a kicsik miatt.

  2. 444eli says:

    Igen, egyetértek, én sem használok margarint. Anyu viszont ragaszkodik az ő jól bevált megszokott alapanyagaihoz. Szerintem vajból is el lehet készíteni ….. de én nem vagyok egy gyakorlott szakember……


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!