füveskönyv

Kipróbált, hagyományos receptek 2.

 Ez most egy egyszerűbb, kevert tésztás sütemény, egyik nagynéném receptje, klasszikus főtt krémmel, a tetején csokimázzal és kókuszreszelékkel. Ezt még én is meg szoktam sütni, nagyon kiadós, jó vendégváró süti.


 


Nanuk – szelet


 


 


 


20 dkg réteslisztet összekeverünk 10 dkg darált dióval és 1 csomag sütőporral.


 


4 tojás sárgáját szétválasztunk a fehérjétől és kikeverjük 30 dkg porcukorral majd apránként hozzáadunk 10 evőkanál langyos vizet.


 


A lisztes keveréket óvatosan összeforgatjuk a cukorral kikevert tojássárgájával valamint a 4 tojás felvert habjával.


 


Tepsibe öntjük és villanytűzhelyben 180 fokon kb 25 perc alatt megsütjük.


Még melegen cérnával kettévágjuk és krémmel megtöltjük.


A tetejére csokimázat teszünk.


 


Krém


 


3 dl tejet felfőzünk 2 evőkanál rétesliszttel.


 


Ha kihűlt simára keverjük 15 dkg Rama margarinnal , 15 dkg porcukorral és 2 csomag vaníliás cukorral.


Máz


10 dkg étcsokoládét gőz fölött felolvasztunk 3 evőkanál olajjal és ha kicsit hűlt, rákenjük a tésztára.


Mostanában gesztenyekrémmel készíti anyut:


2 dl tejet 2 evőkanál rétesliszttel kell felfőzni, majd ha kihűlt hozzákeverni 25 dkg lereszelt gesztenyepürét, 10 dkg margarint, 10 dkg porcukort és 1 evőkanál rumot.


 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!